Veľkonočný pohár 2016

06.04.2016 19:52

V sobotu 2.4.2016 sa uskutočnila posledná súťaž sezóny 2015/2016 v kategórií halových hádzadiel v Trenčianskej Turnej  -  VEĽKONOČNÝ POHÁR  2016.

Vo veľmi priateľskej atmosfére sa lietalo v miestnom Kultúrnom dome. Sála má „skromnejšie“ rozmery skomplikované členitým stropom, z ktorého ešte visí osvetlenie. V tomto prostredí je dôležité správne odhadnúť veľkosť sily, ktorou je model vyhodený, aby  sa čo najviac priblížil k stropu a pritom nenarazil do nejakého výčnelku. Na fotografií z nástupu je vidieť tento strop.

Z nášho klubu sa súťaže zúčastnili len seniori Jurko Šilar, Dano Dian,  Karol Ťupek, Boris Cesnek a Jožko Barčík. Poradie mien zodpovedá ich umiestneniu. V prvej desiatke sa umiestnili prví traja zo zoznamu v poradí: Jurko na výbornom 5.mieste, Dano bol 8., Karol 9., Boro na11. a Jožko sa umiestnil na 12. mieste.  Takéto umiestnenie Dubničanov je v skončenej zimnej sezóne 2015/2016 najlepšie. V neoficiálnej súťaži trojčlenných družtiev by to bolo druhé miesto.

Pre náš klub je pravidlom, že pokiaľ organizátor  modelárskej súťaže má z nejakého dôvodub problém so zabezpečením funkcionárov, je tu Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom, ktorý personálne pomôže.  Tak tomu bolo i na tejto súťaži. Popri súťažení Karol robil časomerača a Dano ho pri jeho hodoch nahradil a na záver ešte stihol vypísať diplomy.

Ostatní naši súťažiaci „intenzívne“ robili špionáž modelov súperov, aby  sme sa pokúsili tieto  poznatky zužitkovať pri stavbe nových modelov na budúcu zimnú sezónu.

Víťazom v kategórií halových hádzadiel sa stal Miro Bučko z Piešťan pred Milošom Malátom z Trenčína a na treťom mieste sa umiestnil Miloš Hudcovič z Piešťan.

 

 

[l] Ťupko

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode