Prezentačná akcia pri príležitosti oslobodenia mesta 29.4.2016

05.05.2016 21:00

Na prelome apríla a mája boli tento rok naplánované tri akcie. Mali sme pred sebou dve propagačné akcie a jednu klubovú.

Začali sme v piatok 29. 4. ako každý rok propagačnou akciou pri príležitosti osláv oslobodenia mesta. Tento rok sme však bohužial s priestorových príčin nemohli lietať, pretože sme boli umiestnený na pešej zóne medzi gymnáziom a cirkevnou základnou školou. Neviem, ako sa bude táto situácia riešiť v budúcnosti, ale uvidí sa. Stretnutie bolo dohodnuté na 18.30, pričom zhruba do 19.00 sme museli pripraviť plochu, ktorú sme pre istotu opáskovali proti zvedavvým deťom, aby nedošlo k neumyselnému poškodeniu niektorých z vystavených strojov. Medzi zúčastnenými bol náčelník klubu Ing. Ťupek, ja, potom prišiel Adam Jurčík. Ďalej prišiel Miloš Konečný a Mirko Košút so synom. Medzi statickými ukážkami bolo vidieť niekoľko kusov hádzadiel, raketu. Adam vystavil kompozitovú maketu ASW 28, Karol ukázal hornoplošník Mentor od Multiplexu a termický špeciál Štork, Miloš Bixlera. Košútovci doniesli elektro Extru a spalovacieho akrobata Yak-54. Ja som predstavil model Extra 300 od Multiplexu.

Nuž, ako to niekedy býva, Karol ochotne začal zapájať svoj model aby predviedol nočné osvetlenie modelu a zaujal divákov, pričom došlo k neumyselnému roztočeniu vrtule lietadla. Tá si našla cestu priamo na Karolove prsty. Rana bola také silná, že vrtula sa ustrihla od hriadele motora. Behom pár sekúnd bolo na zemi značné množstvo kvapiek krvy a bolo nutné okamžité lekárske ošetrenie. Prvotnú pomoc zabezpečil Miloš a ďalej odvoz jeho nevestou k lekárovi.

Pokračovali sme teda bez Karola vystavením modelov pre verejnosť. Veru priznám sa, ustrážiť také húfy zvedavých detí s lampiónmi v ruke dá dosť práce. Samozrejme najviac boli obdivované modely s nočným osvetlením v podobne farebných led pásikov. Využili sme dobré počasie, bezvetrie a predviedli ľuďom hody a lety halového hádzadla. Neskôr Adam v krátkosti niečo povedal o činnosti klubu a vystavených modeloch. Neunikol ani pár otázkam peknej reportérky z TV Považie (ja som prezmenu unikol:D), takže dúfam, že sa mi podarí získať video z reportáže.

Po ukončení akcie a pokračovaniu sprievodu ku kultúrnemu domu sme ukončili ukážky a taktiež celú prezentačnú akciu. Chcem poďakovať v mene celého klubu za účasť a dúfam, že o rok sa tu stretneme opäť a už to bude mať hladký priebeh.

Marek[l]

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode