Mikulášsky Pohár

29.11.2015 09:12

Už niekoľko rokov sezónu halových hádzadiel zahajuje Mikulášsky pohár, ktorý organizuje Letecko-modelársky klub Trenčianska Turná. Tento rok to bolo v nedeľu 22. novembra. Z nášho klubu, všetci lietali kategóriu F1N, sa súťaže zúčastnil vo vekovej skupine starší žiaci Denis Galko a medzi seniormi Jožko a Mirko Barčíkovci, Boris Cesnek a ja, Karol Ťupek.

Pred súťažou sme ladili modely na podmienky haly,  ktorá je oveľa menšia, než dubnická. Najlepšie to išlo Mirkovi, Jožkovi, Denisovi a Borisovi, ktorý nezaostal nad svojou vynaliezovanosťou a prišiel s čerstvou (v piatok postavenou) novinkou – hádzacím samokrídlom. 

V Denisovej kategórií sa prezentovalo 8 súťažiacich a seniorov bolo 21. V priebehu súťaže veľkú vyrovnanosť vo svojom výkone odviedol Denis, ktorý pri vyhlásení výsledkov chvíľu bol vyhlásený za víťaza vekovej skupiny, ale po proteste Piešťancov organizátori svoju chybu napravili a Denis sa umiestnil  na skvelom  druhom mieste medzi dvoma Piešťancami . Za víťazom Marcelom Bučkom ml. z Piešťan zaostal len o 1,9 sekundy.

Medzi seniormi s az našich najviac darilo Mirkovi, ktorý sa v silnej konkurencií umiestnil na 5-tom mieste. Jožko skončil na 13-tom mieste, je som bol 15.  a  u Borisa prevládol generálsky efekt, keď pred súťažou a po súťaži ho samokrídlo poslúchalo, ale počas súťažných hodov tomu tak nebolo. V jeho prípade si cením to, že i prípade možného krátkodobému neúspechu neváha sa pušťať neprebánanou cestou.

Ťupko

[l]

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode