Intertour FAI F5J, Eurotour F5J Dubnica 2017

14.08.2017 10:29

Všetkým prajeme pekný deň!

Sme radi, že ste sa rozhodli sledovať náš online prenos zo súťaže F5J, ktorá sa tentokrát koná na letisku v Slávnici. Počasie je nádherné, jasná obloha, nad západnými kopcami sú naskákané mraky typu Cu. Máme rekordnú účasť pilotov z mnohých krajín sveta, takže sme radi, že naša súťaž je stále obľúbenejšia. Naša súťaž je "zahrievacia" pred veľkým finále, ktoré už tento štvrtok začína v Trnave.

Z výpočtového strediska Vás bude sprevádzať Peťo a Ďuri. Budeme sa snažiť pravidelne vkladať príspevky z priebehu súťaže a diania na ploche.

Takže ešte raz vitajte, začíname!

Prvý súťažný deň 14.8.2017

Čas utiekol ako voda a po Boretickom derby sa stretáme opäť po roku na šiestom ročníku súťaže F5J Dubnica nad Váhom. Tento ročník tak ako aj vlani organizujeme na letisku aeroklubu Dubnica nad Váhom, ktorý sa nachádza pri obci Slávnica. A prečo práve naše súťažné dni sú v pondelok a utorok? Aby sme sériovo nadviazali na ďalšiu súťaž v Trnave, kde sa presunieme už v stredu a tamojšia súťaž bude prebiehať až do nedele a ďalším faktorom je, že máme celé letisko uzavreté pre seba a nebude nám priebeh komplikovať žiadna iná letecká prevádzka.
Tak ako býva zvykom, sa už včera v podvečerných hodinách a dnes v skorých ranných stretla skupinka našich skalných členov, s ktorými sme postavali zázemie súťaže, kde následne už nič nebránilo spustiť otvárací ceremoniál, kde nám prišiel súťaž otvoriť samotný primátor mesta Dubnica nad Váhom Ing. Jozef Gašparík. Samotná súťaž sa bude lietať na šesť kvalifikačných kôl a tri finálové kolá. Tento rok máme 84 súťažiacich, čo je naše historické maximum. Momentálne už nič nebráni spustiť prvé kolo a naši piloti môžu začať medzi sebou hovoriac  „válčiť“. Takže držme im palce, držme palce počasiu, aby nám vydržalo čo najdlhšie. Postupne budeme tak ako vždy pridávať ďalšie reporty spojené s fotoalbumom.

Pomaličky ale isto sa postupne predierame kvalifikačnými kolami. Momentálne prebieha obedová prestávka, a tak sa všetci hladní a smädní popresúvali do reštaurácie aeroklubu, kde dopĺňajú pohonné hmoty. My o chvíľočku budeme pokračovať štvrtou skupinou druhého kola. Počasie nám zatiaľ praje, teploty okolo 28-30 stupňov sprevádzané  jemným severným vánkom o sile 2/3 metre za sekundu, čo sa odzrkadľuje aj na výsledkoch našich súťažiach, ktorí musia bojovať v rozfúkaných stúpavých prúdoch. Takže zatiaľ toľko od nás, ideme spustiť ďalšie kolo a čoskoro sa Vám opäť ozveme.

Tak momentálne sme dolietali štvrté  kolo a tým pádom máme dnešný súťažný deň úspešne za sebou.  Každú chvíľu pribudnú na informačnú tabulu priebežné výsledky po štvrtom kole a organizačný tým ale aj samotní súťažiaci sa pomaličky budú presúvať do miestnej reštaurácie , kde sadnú k pivku a dobrej večeri.  Vieme , že sa Vám tento krát neozývame až tak často, ale máme problémy z internetovým pripojením a tak aj sľubovaný fotoalbum bude nahratý na náš portál trošku neskôr. Ďakujeme za pochopenie , ďakujeme naším súťažiacim a organizátorom za hladký priebeh prvého súťažného dňa, ďakujeme za počasie ktoré nám prialo, vetrík sa nám začal postupne zoslabovať  , teplota okolo príjemných 28 stupňov. Ideme aj my pomaličky do miestneho bufetu a ozveme sa vám zajtra v ranných hodinách.

Druhý súťažný deň 15.8.2017

Utorok 15.8.2017 7:42 UTC 9:42 SELČ

Dobré ránko prajeme z Letiska Slávnica, kde práve prebieha šiesty ročník súťaže rádiom riadených elektroletov F5J Dubnica nad Váhom 2017. Začali sme sa schádzať už pred ôsmou hodinou, prebehli štandardné prípravy zázemia súťaže, časomeračky s organizátormi absolvovali chutné raňajky a tým pádom už nič nebráni momentálne spustiť piate kolo prvý let. Časomeria sa ozvala s hláškou prípravného času a súťažiaci sa pomaličky začínajú presúvať na štartovisko. Počasie je ustálené, slniečko začína jemne cez vysokú oblačnosť ohrievať, teplota 24 stupňov, vietor skoro žiadny , miestami jemný vánok o sile jeden až dva  metre za sekundu.  Ideálne, takže začíname. Postupne sa Vám budeme prihovárať a informovať Vás našich priaznivcov o priebehu a začneme pracovať už na sľúbenom fotoalbume.

Utorok 15.8.2017 9:48 UTC 11:48 SELČ

Pomaličky sme sa dobojovali do šiesteho a tým pádom posledného kvalifikačného kola našich závodov. Po piatom kole sme škrtli najhoršie výsledky závodníkov, náš technický úsek premiestnil časomieru a otočili sa štartoviská kvôli zmene smeru vetra. Vyzerá to tak, že tento krát sa do finále dostanú aj dve naše zvučné klubové mená – Bratia Dudášovi, ktorým budeme držať palce. Avšak nepredbiehajme, ešte máme pred sebou celé jedno kvalifikačné kolo. Po ňom sa Vám ozveme a uverejníme mená súťažiacich, ktorí sa dostanú do finále. Počasie sa nijak výrazne nezmenilo, teplota stúpa pomaličky ku tridsiatke, vetrík iba v jemných dúškoch chladí všetkých zúčastnených. Momentálne sa už chystáme nahrať fotoalbum, ktorý bude čoskoro uverejnený na našom portáli. Na začiatok prikladáme 3 momentky z priebehu súťaže .

Utorok 15.8.2017 11:00 UTC 13:00 SELČ

Momentálne sa nám podarilo úspešne uzavrieť kvalifikačné kolá, ostáva nám už len vyhodnotiť výsledky a pozvať našich finalistov na finálové lety, ktoré sa uskutočnia o 14:00. Akurát sa všetok personál a súťažiaci začali presúvať do miestnej reštaurácie naobedovať, oddýchnuť.  Počasie nám stále praje, slniečko svieti, teplota okolo 32 stupňov sprevádzaná miernym vánkom o sile 1-2 metre za sekundu. Dnes naši súťažiaci podávajú lepšie výkony, čo je vidieť hlavne na nalietaných časoch . Za hodinku po prestávke  uverejníme mená našich finalistov.

Naši finalisti:

Rhoener Helmut, Byrski Wojtech, Majerčík Bohuslav, Malčík Radek, Adámek Juraj, Malčík Zdenek, Rižner Primož, Marko Gaľa, Julian Benz, Ziegler Andre, Ryumshyn Vitaliy, Gallet Adrien, Matúš Dudáš, Žabka Miloš, Feigl Peter. Takže držme všetkým palce , o výsledkoch Vás budeme čoskoro infomovať.

Utorok 15.8.2017 14:00 UTC 16:00 SELČ

Tak ani sme sa nenazdali a je aj po finálových letoch. Systém SORG sme nabili výsledkami troch finálových kôl a momentálne tlačíme celkové výsledky umiestnenia, jednotlivé kategórie. Medzičasom pomaličky už balíme aj nepotrebné stany, prístrešky, zázemie súťaže a budeme sa presúvať pred hangár aeroklubu, kde prebehne za malú chvíľu záverečný ceremoniál, z ktorého Vám čoskoro nahráme fotografie, vytvoríme kompletný fotoalbum a nahráme aj výsledky . Ďakujeme , že nás sledujete a podporujete a vidíme sa už tento štvrtok pri Trnave na letisku Boleráz, kde prebehnú až dve súťaže za sebou. Na letisko sa dostavil už aj pán primátor ktorý uzavrie súťaž a odovzdá ceny víťazom . V kuloároch sa hovorí , že ceny sú zaujímavé , hlavná cena je súťažný závodný špeciál – elektrolet Pike Dynamic.  Pekný zbytok dňa prajeme a oficiálne výsledky uverejníme čoskoro.

IT centrum Peťo, Juro a Lauruška

Kompletné výsledky poskytujeme vo formáte PDF , nech sa páči:

F5J_2017_Dubnica_Slovakia__INTERTOUR_FAI_F5J_2017_and_Contest_Eurotour_F5J__soutez_complete_results.pdf (126179)

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode