Reporty z akcií na prelome mája a júna

19.06.2017 16:58

Už každoročne plný kalendár na prelome mája u júna ani tento rok nesklamal a v priebehu dvoch víkendov sme absolvovali 4 akcie.

Letecký deň detí Senica, 27.5.2017

Prvou z akcií bola akcia pre deti organizovaná na letisku v Senici. Dostali sme pozvanie a boli sme požiadaní o ukážky leteckej činnosti. V sobotu ráno sme teda na dvoch autách vyrazili smer Senice v obsadení ja, Maťo Košút, L. Tomík s manželkou. Počasie síce bolo slnečné ale trápil nás relatívne silný bočný vietor. K dispozícií bola asfaltová dráha letiska a pripravený trávnik pre štarty a pristátia. Naše ukážky pozostávali z predvedenia akrobatických lietadiel Extra a Katana a vetroňa Sirius. K dispozícií sme mali v podstate celý deň, riadenie našich ukážok zabezpečovali Seničania a šlapalo to výborne. Ďakujem chalanom za účasť a že napriek vetru sme všetko krásne a bezpečne odlietali.
 

MDD Slávnica, 3.6.2017

Už nasledujúci víkend nás čakali dve akcie. Prvá z nich bola poriadaná aeroklubom Dubnica k príležitosti MDD. Na 12:30 sme dorazili na letisko a okolo 13:00 sme začali letové a statické ukážky modelov. Počasie bolo fajn, slnečno a slabý vietor, ako stvorené na lietanie. J. Dudáš st. sa ujal komentovania niektorých ukážok, ja som zabezpečoval letové ukážky počas prevádzky aeroklubu, pretože celý deň prebiehali vyhliadkové lety a výsadky parašutistov a mal som k dispozícii rádio. K videniu boli modely vetroňov, akrobatických modelov, či polomakety historických strojov WW2. Medzi zúčastnenými som bol ja, Dudášovci, B. Masár. M. Barčík, M. Konečný, M. Černej, Ľ. Tomík, Ľ. Straka, P. Kutej. Všetkým patrí dík za účasť a prezentáciu. Akcia aeroklubu bola okorenená prieletom dvojice lietadiel Čmelák.

MDD Prejta, 3.6.2017

Po ukončení akcie v Slávnici som ešte rýchlo naložil Extru a išiel som odlietať dohodnutú ukážku na ihrisko do Prejty. Ukážka bola okomentovaná na odbornej úrovni, keďže som pripravil podklady k modelu na komentovanie:). Dúfam, že budúci rok svoje ukážky rozšírime spetríme niečim zaujímavým.
 

Deti - naši nástupcovia 4.6.2017

Ďalšia akcia bola hneď na druhý deň na našom klubovom letisku. Pripravená bola na 14:00. Avšak od rána bol strašiak počasie. Predpoveď avizovala príchod búrok v popoľudňajšách hodinách. Čakali sme teda až do skoro druhej hodiny ako sa to bude vyvíjať. Potom sme sa teda rozhodli pripraviť súťaže pre deti, ukážky modelov a ostatný program. Tento rok bol niečim špeciálny. Podarilo sa vybaviť ukážky výcviku psa psovodom a myslím si, že to malo veľký úspech. Ďalším "trhákom" bola štvorkolka, ktorá vozila deti po ploche. Technická porucha ju však na okamih odstavila, pretože došlo k prerušeniu palivovej hadičky. Túto závadu naši mechanici "okamžite" odstránilia pokračovali v prevádzke. Vzhľadom na blížiacu sa búrku sme akciu museli urýchliť, takže sme pre deti pripravili niekoľko várok cukríkov, ktoré si mohli poňaháňat po ploche. Predpoveď sa naplnila a so zvukom prvých hrmotov sme pristúpili k vyhodnoteniu akcie. Ďakujem všetkých členom klubu za pomoc pri organizácii, za technické zabezpečenie a pohotovom reagovaní na všetko na čo bolo treba. Bez Vás by sme to nezorganizovali. 
 
Foto doplním keď sa k nejakým dostanem.
 
Marek

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode