Prezentácia klubu v Senici

31.05.2018 18:19

Som rád, že aj tento rok sa nám podarilo pokračovať v spolupráci so záhoráckym aeroklubom Senica, kde sa 27.5.2018 konal Letecký deň detí. Je to akcia určená deťom v spolupráci s aeroklubom, ktorý zastrešuje vyhliadkové lety a letové ukážky.

Opäť sme boli prizvaní na túto akciu s cieľom ukázať našu činnosť. V nedeľu ráno sme teda vyrazili dve autá s osadením: Marek Kováč + Maťo Košút, L. Tomík s manželkou a ich rodinným priateľom. Po dorazení na miesto sme našu činnosť skoordinovali s aeroklubom a pripravili svoje eroplány na statiku. Počas dňa sme absolvovali letové vystúpenia, to Maťove som patrične okomentoval. Naše ukážky pozostávali s predvedenia akrobatických lietadiel Extra a Katana a vetroňov Sirius a ASW-28. Veľmi zaujímavým modelom bolo DG-1000 6m, ktorý bol obdivovaný celými rodinami so Senice a okolia. K vzletom a pristátiam sme využívali vykosenú trávu priamo na VPD a napriek tomu, že sme mali modely rozmiestnené priamo vedľa "veľkých" lietadiel a stánku s vyhliadkovými letmi odkiaľ sa po celý deň striedali vyhliadkové mašiny AN-2 a C-172, nedošlo ani k jednej situácii ohrozujúce naše lietadlá. Aeroklub koordinoval mašiny tak, aby v žiadom prípade nedošlo k poškodeniu modelov prúdom vzduchu od vrtule pri otáčaní a rolovaní. Opäť sa potvrdilo, že keď sa chce, dá sa. Organizácia činnosti aeroklubu je skutočne na vysokej úrovni.
 
Počasie bolo po celý deň skutočne vynikajúce, a dokonca ani vietor typický pre túto rovinu tentokrát nerobil problémy a ostal radšej sedieť doma:)
 
Pilotom nášho klubu bolo poskytnuté občerstvenie v podobe vynikajúceho gulášu. 
 
Veľkú odvahu a obdiv si zaslúži L. Tomíkova manželka, ktorá absolvovala akrobatický let na Z-142 a bola s toho veľmi nadšená.
 
Chcem poďakovať všetkým zúčastneným a samozrejme AK Senica, ktorý dlhodobo ukazuje to, že sa vždy dá rozumne dohodnúť, keď sa chce. Dúfam, že sa naplnia Lubove priania, aby sme si v Senici niekedy zalietali len tak pre radosť s modelárčiny.
 
 
 
Marek[l]

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode