Lietanie pri guláši

25.11.2015 21:47

Lietanie pri guláši

Sviatočný deň, 17.novembra, sme mali naplánovanú klubovú akciu LIETANIE PRI GULÁŠI. Počasie, i keď sme mali prisľúbené prívetivé, nič  moc. Ráno i napriek hmle náš kuchtík už od šiestej bol na letisku a so zapnutou čelovkou začal postupne do kotla pridávať všetky bežné a jeho špeciálne prísady, ktoré jeho guláš robia prudko jedlý. Krátko po ôsmej som prišiel mu robiť spoločnosť ja a zahral som sa trochu na záhradkára-ovocinára, Pohrabal som z trávy listy a ostrihal nízko nad zemou visiace konáre sliviek a kríkov.

Gulášová vôňa šíriaca sa z kotla dráždila moje čuchové bunky. Hmla chvíľami zhustla tak, že nebolo vidieť ani na hlavnú cestu a potom  sa trochu umúdrila a viditeľnosť sa zlepšila.  To už ako prvý prišli Ilavčania Marián  s Marekom. Marian ako muž činu neváhal, poskladal svoj motorák a odhodlal sa zistiť či hmla je už v takej výške, aby sa dalo bezpečne s modelmi lietať .

Zálet počasia dopadol dobre, tak aj Marek odštartoval svoj elektrovetroň. Oficiálna hodina začiatku akcie sa blížila a tým aj prichádzali ďalší klubisti, ktorých prenikavá vôňa variaceho sa gulášu motivovala čo najskôr modely vypustiť k oblakom, aby mohli byť medzi prvými, ktorí sa „obetujú“ a guláš ochutnajú. Prišli Jurko, traja Jožkovia , Janko, Marek, Peťo s Aďkou, Adam, Karol, Radko, Vašo, Rasťo, Boris, Oto s Miškom,  Dudášovci, Ľubko s Luckou, ďalší Ľubko, Denis, Peťo, Paľko, Roman poobede priamo  z roboty  a ak som na niekoho zabudol, ospravedlňujem sa. Potešil ma príchod môjho syna Jurka s vnúčikom Timkom. Kým som pripravoval EASY GLIDERA na premierový štart Jurka, Timko si krátil čas bublifukom vypúšťaním  bubliniek, z čoho mal veľkú radosť.  Potom už Jurko niekoľkokrát  letel a zvládol to veľmi dobre.

Premieru , tiež úspešnú, s novým modelom mal aj Radko. Ľubko pripravil k letu veľké ASW.čko.

Miško perfektnou pilotážou svojich modelov opäť potvrdil povesť skvelého pilota.

Teplý guláš v sychravom počasí mal čarovný účinok.

Počas akcie bolo stále o čom debatovať.

Za dobrý teplý čajík od Miloška príspevkom do pokladničky poďakoval Timko.

Zhruba okolo 13-tej hodiny  sa ukázalo, že tí, ktorí zaváhali, neurobili dobre. Zo začiatku nesmelo začali z oblakov na nás padať prvé kvapky dažďa a prítomní začali meditovať nad modelmi.

Hoci sme verili, že je to len z čierneho mraku nad nami, nebolo  tomu tak a začalo pršať.  Chvíľu prestalo, čo hneď využil Jurko D., Denis a Ľubkovia a popreháňali svoje modely vzduchom. Ale žiaľ, opäť to bez dažďa vydržalo krátku dobu. Tak sme  sa, síce nechtiac, krátko po 15-tej hodine rozišli domov. Ďakujem všetkým, ktorí sa akcie zúčastnili, že i napriek nie veľmi vľúdnemu počasiu prišli. Veľká vďaka od všetkých patrí Kuchtíkovi Miloškovi, ktorý nám pripravil znamenitý guláš, kávu a čaj.

Ťupko

[l][a]

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode