Ukončenie seriálu Majstrovstiev SR v elektroletoch

10.10.2013 18:04

Víkend 5. a 6. 10. dal v Nitre záverečnú bodku za za seriálom Majstrovstiev Slovenska v kategóriách F5J a F5J400-Alti – elektrovetrone. Náš klub v priebehu roka 2013 reprezentovali v kategórií F5J Marko Gaľa, Dušan Bohdal, Pavol Lišhák, Matúš Dudáš, Juraj Dudáš, Ľubomír Sládek a  Boris Masár. V kategórií F5J400-Alti to boli Pavol Gabriš, Matúš Dudáš, Pavol Lišhák, Marek Kováč a Jozef Boko.

V seriáli bolo zaradených šesť súťaží, z ktorých do rebríčka boli súťažiacim započítané ich štyri najlepšie výsledky. Seriál sa začal v Malackách a postupne pokračoval súťažami vo Zvolene, Žiline, Martine, Dubnici nad Váhom a ukončila ho súťaž v Nitre.

Celkove je v rebríčku v F5J zaradených 65 súťažiacich, z ktorých  od 33. miesta nižšie sú súťažiaci,  ktorí odlietali len jednu súťaž. Z našich to boli Juraj, Ľubo a Boris. Radostnejší pohľad je na hornú polovicu rebríčka. Víťaz seriálu a držiteľ titulu majster Slovenska sa zúčastnil len štyroch súťaží, ale na druhej strane s vynikajúcimi výsledkami, takže sa mu započítali všetky výsledky, nič sa mu  neškrtalo. Nebudem to ďalej obkecávať a s radosťou píšem, že Majstrom Slovenska pre rok 2013 je Marko Gaľa. Marko, patrí Ti veľká GRATULÁCIA k dosiahnutému titulu, skvele reprezentuješ náš klub. Hovorí sa, že jednoduchšie je titul získať než ho obhhájiť a Marko sa aj s týmto úspešne vyrovnal a obhájil titul z roku 2012, o to je jeho úspech výraznejší. Intenzívne a časté  tréningy  za každých poveternostných podmienok výraznou mierou prispeli k tomuto vynikajúcemu  výsledku. Konkurencia v tejto kategórií je veľmi silná a i pri malom zaváhaní na súťaži hocikto z minimálne 10-12 najlepších sa môže v celkovom poradí prepadnúť do stredu štartovného poľa. I keď Markovo umiestnenie je top, vo výsledkovej listine sa nestratili ani ďaľší dvaja klubisti, prvú desiatku najlepších uzatvára Dušan Bohdal, ktorý ako jediný z našich súťažiacich lieta s modelom zo svojej vývojovej rady vlastnoručne zhotoveným a na 15-tom mieste sa umiestnil s malým odstupom Pavol Lišhák – nestor elektroletov a to nie len na Slovensku. Z pohľadu veku je veľmi cenné 19-te miesto juniora Matúša Dudáša (tiež len so štyrmi výsledkami), ktorý takto „vyprášil“ ostatných seniorov umiestnených  za ním. Vzhľadom na jeho vek, ochotu na sebe pracovať a všestrannej rodinnej podpore a nekompromisného trénera v podaní otca Juraja seniora, určite sa v budúcnosti v celkovom poradí výraznejšie  posunie vyššie.

Kategórií F5J400/Alti sa naši súťažiaci  z kategórie F5J venujú okrajove, jediný Paľo Gabriš sa venuje len tejto súťažnej kategórií, samozrejme ak mu to pracovné povinnosti dovolia. Že tento rok mu toho veľa nedovolili svedčí i jeho účasť len na dvoch súťažiach, ale aj tak z našich klubistov bol v tomto smere najusilovnejší, ostatní boli len na jednej súťaži.

Seriál Majstrovstiev Slovenska z pohľadu umiestnenia klubistov v celkovom rebríčku hodnotím ako jeden z úspešnejších. Samozrejme rezervy má každý, zvlášť by sme privítali, keby počet súťažiacich  z nášho klubu zúčastňujúcich sa elektro súťažiach bol výraznejší. Mnohí na téningovom lietaní na klubovej ploche dokazujú, že by sa na súťažiach nestratili a po získaní nevyhnutných  skúseností by sa mohli priblížiť tým najlepším. Však aj v klube máme vzory hodné nasledovania. Zima je pred nami a je čas na prípravu nových modelov pre budúcu sezónu.

Úspešným reprezentantom nášho klubu ešte raz srdečne blahoželám k dosiahnutým výsledkom.

 

 

Ťupko 

[l]

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode