Správa z nominačnej súťaže RM 12.4.2014 organizovanej RMK Prievidza

15.04.2014 18:18

    Z nášho RMK sa súťaže zúčastnili seniori  Michal Žitňan , Marián Greš  a juniori  Boris Cesnek,  Martin Košút,  Michal Žitňan ml, Peter Fatrsík  a Denis Galko.   Na veľmi dobrej modelárskej ploche neďaleko obce Koš nás privítalo nádherné slnečné počasie  a takmer bezvetrie.  Milým prekvapením   bola aj účasť viac ako 25 súťažiacich.  Začalo sa kategóriou S4A -   malý raketoplán.  V tejto kategórii súťažili obaja seniori a Boris s Michalom ml.   Marián v podstate len ladil modeli na náš SP takže uzavrel výsledkovú listinu.  Ja som obsadil 2. Miesto.   V junioroch bol Michal 5 –ty, a Boris 6-ty.  Potešil ma však Boris ktorý túto kategóriu lietal prvý krát od zmeny pravidiel s vlastnými veľmi pekne spracovanými modelmi. Len technický nedostatok pre ktorý zapísal nulu v treťom kole ho pripravil o lepšie umiestnenie. V tejto kategórii  v junioroch dnes vládne klub z Prievidze.  Pripomína to náš klub z obdobia netopierov. 
 
    Nasledovala kategória S6A – raketa streamer.  Marián nesúťažil  a ja som obsadil druhé miesto.  Juniori skončili výborne.  Michal ml. vyhral a Boris bol tretí.  Veľmi dobre sa držali aj debutanti na RM súťaži z nášho klubu.   Denis skončil 6-ty a Peter  obsadil ôsme miesto.  Pri prvej účasti je to z 15- tich súťažiacich dobrý výsledok.  Pre doplnenie Martin bol 11-ty.  Musím ešte vyzdvihnúť aktivitu nováčikov na súťaži, Petra a Denisa.  Veľmi dobre pomáhali s donáškou modelov,  a nadšenie pre šport  prejavovali aj vo voľných chvíľach keď využívali čas a štartovali z nesúťažnými modelmi mimo oficiálne štartovisko. 
 
 
    Poslednou bola kategória S8E/P u seniorov  a S8D u juniorov.  U seniorov bola nižšia konkurencia,  kategóriu som s prehľadom vyhral.   Juniori  lietali spoľahlivo, Boris  skončil druhý a Martin tretí.  Myslí že obaja majú aj na lepší výkon. 
    Záverečné  vyhodnotenie pri ktorom nechýbali na najvyšších priečkach členovia nášho klubu uzavrelo veľmi vydarenú akciu.  Verím že v nastúpenom trende budeme pokračovať aj na nasledujúcich akciách. 
 
Maťove super fotky
plus.google.com/...
 
Spracoval M. Žitňan
Trenčianska Teplá  15.4.2014

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode