Posledná jarná sobota 18. 6. 2016

30.06.2016 22:08

Marek starostlivo sledoval vývoj počasia a keď rôzne meteo servery sa zhodli na krásnom poslednom jarnom víkende neváhal a pozval prostredníctvom klubového webu členov klubu na sobotné lietanie.

Jeho pozvánka neostala bez povšimnutia a už predpoľudním sa letová plocha postupne začala plniť  modelármi s rôznymi modelmi, všetky boli poháňané elektromotormi.  Na modrej oblohe sa začali objavovať mraky, ktoré výrazne „nosili“. To už so svojimi elektrovetroňmi vzlietli Mirko Košút, Marek Kováč, Dano Dian, Mirko Madarász, Matúš Dudáš a ukážkovo krúžili v stupákoch. Bolo ich toľko, že každý si mohol nájsť svoj „privátny“ a tým sa vyhnúť prípadnej kolízií.

Takto Mirko K. vyprovokoval ostatných vetroňárov  

Dano urýchlil predletovú prípravu, Marek s Blaníkom ho vzápätí nasledoval  

Matúš uspešne pristál a po výmene baterky opäť vzlietol (to pozadie nás vôbec neteší . . .)

Neváhali ani elektromotorári, ich modely vykreslovali po oblohe rôzne akrobatické obraty. Maťko tradične so svojou zostavou upútal pozornosť prítomných.

Akoby sa chcel Maťko zavesiť pod oblak

Detailný pohľad na súhru všetkých kormidiel

Adamov dvojplošník roluje na štart                   

Všetci sa postupne rozchádzali domov s pocitom príjemného letového dňa a neľutovali, že prijali Marekovu pozvánku. Dobrý pocit bol umocnený tým, že počas celého dňa počet štartov sa zhodoval s počtom úspešných pristátí. Mirko M. okrem úspešného lietania stihol nafotiť všetky fotografie, žiaľ jeho model a on tým na nejakej fotografií chýba.

Ťupko, 24.6.2016

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode