Letovice CUP – Česká Republika 13.-14.9.2014

24.09.2014 22:48

Jedným z posledných tohtoročných podujatí Svetového pohára v raketovom modelárstve bola súťaž v malebnom mestečku severně od Brna v Letoviciach. Z nášho klubu sa zúčastnili ZMŠ Peter Matuška a Marián Greš. Zo Slovenska sa ešte zúčastnili chlapci z Humenného a v JURY Vasil Pavliuk a ako RSO Ján Maixner.

Vycestovali sme už v piatok večer a okolo deviatej hodiny sme dorazili do miesta prezentácie a ubytovania. Tam nás hneď aj pohostili výborným hovädzím gulášom. Večer pokračoval v príjemnej společnosti modelárov zo Slovenska, Čiech a Slovinska.

Ráno začala súťaž kategóriou S4A. Po vyčistení výsledkovej listiny od Hungary teamu nakoniec prvé miesto obsadili spolkne Marjan Jenko (SLO) a Krůta Václav (ČR). Tretie miesto patrilo Viktorii Tržilovej (ČR). Z našich obsadil Michal Hricinda 4. miesto, 14. bol Rasťo Kičura a 19. Marián Greš.

Pokračovalo sa kategoriou S6A. Znova zvíťazil Marjan Jenko pred Pavlom Broným (ČR) a Marianom Krausem (RO). Peter Matuška obsadil 5. miesto a Michal Hricinda 18.

Ako sa už tento deň stalo zvykom, aj kategoriu S9A vyhral Marjan Jenko. Druhý skončil Krůta Václav a tretí Podaný Tomáš (ČR). Michal Hricinda 5. a Peter Matuška 9. miesto.

Následujúci deň sa ráno asi hodinu čakalo kedy sa zdvihnú oblaky a bude sa dať lietať kategoria S8E/P. Nakoniec sa začalo a výsledky po troch kolách boli sľubné. Z prvého miesta išiel do finále Peter Jusko z Humenného. Peter Matuška bol tretí. Finále však zamiešalo karty. Nakoniec zvíťazil Zbyněk Krámek pred Petrom Matuškom a Jaromírom Chalupom. Peter Jusko obsadil 5. miesto a Rasťo Kičura bol 7.

Následovali bodovacie makety, ktoré sme tentokrát pojali oddychovo. Len jednostupňové štarty s jednoduchšími  maketami. Štarty sa však vydarili a tak nakoniec  1. Štěpánek Jaroslav (ČR – ARIANE L-01), 2. Marián Greš ( SR – Bumper 7), 3. Pastuszek David (ČR – Nike Apache). 5. miesto obsadil Peter Matuška (SR – Meteor 1).

Záverom patrí poďkovanie organizátorom za výborne usporiadanú súťaž, aj keď sa museli dodatočne opravovať výsledky. Reprezentácia Maďarska sa tejto súťaže zúčastnila bez platných licencií. Možno mal usporiadateľa na tento fakt upozorniť niekto z FAI dopredu. Avšak tieto informácie sa na stránke FAI dajú zistiť on-line.  Je to poučenie pre budúce podniky Svetového pohára, že licencie FAI traba dôkladne preveriť.

[r]

Marián Greš

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode