LD Senica 6.-7.6.2015

18.06.2015 19:05

Dňa 7.6.2015 sa konal na letisku Senica pri príležitosti Dňa detí "Letecký deň detí" a tak sme neváhali a na základe dohody s RLP Senica sme sa vybrali na akciu už v sobotu okolo obeda v podaní L.Tomíka, B.Masára a jeho syna Romanka, A. Jurčíka, mňa a P. Kováča. Vďaka Borisovej ochote sme modeli naložili do veľkej dodávky, takže na dopravu stačilo jedno osobné auto. Počasie bolo priam ideálne na sobotné poobedne polietanie a prípravy na LD, tak prečo to nevyužiť. V sobotu po príchode sme sa ubytovali vo veľkom Borisovom stane a k večeru sme pripravili modely a zalietali sme si na ploche. Nič nám nebránilo, keďže bola dráha v sobotu uzavretá, len sme museli počkať na skoro úplne utíšenie vetríka. Musím vyzdvihnúť prístup ľudí v AK Senica, bol som milo prekvapený ako krásne sa dá fungovať. Takmer ihneď vykosená plocha na základe našej požiadavky, nebol problém ani s technickým zabezpečením a podobne. K večeru sme polietali s Lubovým ASW a Peter polietal prvý krát na betónovej dráhe s modelom Bellanca Decathlon. Po západe slnka sme rozpálili gril, pri ktorom sme vydržali až do neskorej noci. Aby toho nebolo málo, polietali sme si za nočnej jasnej oblohy aj s Borovým osvetleným Piperom a musím povedať, že toľko srandy som dlho nezažil.

Na druhý deň sme sa zobudili do slnečného rána a bolo počuť odlet balóna priamo s plochy letiska. Ledva sme stihli vyliezť zo stanu a už prilietali prvé lietadlá. Po krátkych raňajkách a dohode s RLP sme vytýčili miesto na ukážky modelov verejnosti. To čo sme v sobotu nacvičili išlo v nedelu na ostro. Cca o jedenástej hodine dorazila ďalšia posádka z Dubnice a v podaní rodiny Barčíkovcov. To už vrcholili prípravy na letisku a prichádzala verejnosť zo širokého okolia. Opäť treba poznamenať, že letisko funguje ako má, keď Jozej doma zabudol spojku krídla na svojho vetroňa a vďaka technikovi a aeroklubovému náradiu sme pohotovo vyrobili novú. 

Podľa programu sme mali 2 asi 15 minútové vstupy, počas ktorých sme ukázali čo vieme. Jeden bol v polovici a druhý na konci programu. Chlapci predviedli ako sa majú lietať vetrone, Peto polietal s Borovým Piperom, aby bola sranda. Najpútavejšie boli asi Adamove prielety so 4m ASW-27. Hlavným bodom programu bolo pekné vystúpenie Retro Sky Teamu, ktorý s reálnou dobovou technikou predviedol prepad nemeckej základne "ruskými" lietadlami. Spolu s pozemným zabezpečením je to naozaj zaujímavé. Počas celého dňa sa lietali výsadky parašutistov a vyhliadkové lety na lietadlách a vrtulníku. Mimo leteckého programu bolo možné vidieť napríklad krásne austrálske papagáje, či program detí z CVČ. K dispozícií boli aj poníky a hasiči deťom pripravili vybláznenie v podobe peny. K vidieniu bolo aj závodné auto Ariel Atom a možné bolo sa na ňom aj odviesť.

Cca o 13 nás prišiel pozrieť aj Rasťo Rátky, ktorý pilne počas celého dňa lietal vyhliadkové lety. Aby to bolo ono, Adam sa podrobil akrobatickému letu na Z-142, no nikto z nás neodišiel naprázdno. Po programe sme si všetcia skočili "VIP" vyhliadkové lety a bolo vidieť že to bol pre všetkých veľký zážitok. Veď o tom predsa lietanie je. Po dolietaní programu sme pobalili veci a postupne sme začali odchádzať domov, opálení, oddýchnutí a spokojní. Aby Cessna nešla domov prázdna, 3ja sme leteli na nej domov do TN.

Takže aby som to zhrnul, veľmi podarená akcia a super zážitky, a myslím si, že takéto akcie by sme mali opakovať. Štve ma len, že nieje s klubu väčší záujem o prezentačné akcie podobného druhu.

Chcem poďakovať zúčastneným chalanom za všetko a samozrejme celému Aeroklubu Senica, ktorý nám poskytol super zázemie so všetkým potrebným. Ukázali nám, že keď sa chce, tak sa dá. Patrí Vám veľké ďakujem.

Na záver pridávam nejaké fotky:

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode