Klubová povianočná turistika

10.01.2017 18:56

Medzi akcie klubu, koré sa začínajú opakovať pravidelne každý rok sa zaradila i povianočná turistika. Na sklonku roku 2016, presne 29.12.2016, Peťo Kováč zorganizoval výstup na Omšenskú Babu.  Zraz bol v Trenčianskych Tepliciach pri pamätníku z II. svetovej vojny venovanému tragicky zahynuvšej posádke bombardéra Liberátor, mimochodom, pamätník je pekne udržiavaný.  Zišli sme sa siedmi, zástupkyňa nežného pohlavia Kika Bohušová, Ďuri Dudáš so synmi Jurkom a Matúškom, Jožko Barčík, Peťo Kováč a Karol Ťupek. Po spoločnom fotografovaní

sme začali výstup strmým stúpaním na Kamenné vráta odkiaľ po červenej značke sme postupovali k cieľu nášho výstupu.

 

V náročnejších stúpaniach tempo udávala Kika, ktorá nám často ukazovala chrbát. Postupne sme sa zoradili podľa veku. Nie že by sme s Ďurim tatkom mladým nestíhali, ale niekto v zadu musel pochod istiť. Tak ako sa to pri turistike niekedy robí horská služba v červených vetrovkách akciu zabezpečuje. Nakoľko i my dvaja sme mali červené vetrovky, tak sme sa zahrali na horskú službu. Všetci zúčastnení sú zdatní turisti, preto počas výstupu a zostupu nemusela zasahovať. Pri pamätníku sa k nám pridal ďalší účastník pochodu – čierny psík z jednej z posledných chalúp pred pamätníkom. Statočne absolvoval s nami celú trasu.

 

Asi únava z vianočných sviatkov alebo pohodlnosť nedokázala i napriek prekrásnemu bezveternému a slnečnému počasiu „vyhnať“ viac ľudí do prírody. Stretli sme deväť turistov. Po dosiahnutí vrcholu sme sa zapísali do vrcholovej knihy, vyprázdnili obsah našich ruksakov, samozrejme podelili sme sa aj s psíkom, pokochali sme sa panoramatickým pohľadom na okolie, urobili niekoľko fotografií a začali zostup.

Pre návrat  sme zvolili  inú trasu, na ktorej sme stretli ďaľšieho člena klubu Juraja Andela, ktorý smeroval na vrchol Omšenskej Baby z Omšenia. Zvolili sme jednoduchšiu cestu. Po príchode k autám sme sa dali do reči s jednou sympatickou pani, ktorá nám povedala, kde psík býva a povedala, že je to taký turista, lebo pred dvoma dňami bol tiež na vrchole Baby.

S dobrým pocitom, že sme sa takto stretli a úspešne absolvovali výstup sme sa rozlúčili. Nebolo to nadlho, lebo ešte v ten deň večer sme sa stretli na ďaľšej klubovej spoločensko-športovej akcií v Trenčíne.

Ťupko

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode