F5J - Súťaž INTER Tour 2015 online prenos

15.08.2015 09:23

(text je priebežne aktualizovaný)

Aktuálne dokumenty:

Serial_competition_INTERTOUR_F5J_2015_Dubnica_nad_Vahom__soutez_draw_matrix.html (23631)
 

Konečné výsledky:

Results_by_age_category_60-.html (19155)
Results_by_age_category_JUNIORS.html (6547)
Serial_competition_INTERTOUR_F5J_2015_Dubnica_nad_Vahom__soutez_complete_results.html (67442)
Serial_competition_INTERTOUR_F5J_2015_Dubnica_nad_Vahom__soutez_complete - SORG V4 - www_rcsoftware_cz.html (443644)
 

Fotoalbum:

https://photos.google.com/...
https://i-dca.sk/fotogaleria/...
 

Aktuálne správy:

Sobota
9:33 - Pekný deň všetkým praje Tomáš a Peťo s IT Centra F5J Dubnica 2015:)

A znova ten týždeň utiekol ako voda, a my sa opäť stretáme a ozývame všetkým priaznivcom a priateľom, kamarátom RMK Dubnica nad Váhom tentokrát z nášho domovského letiska RMK Dubnica situovaného za podnikom DELTA smer Kolačín, kde od dnes začne prebiehať ďalší ročník súťaže FAI F5J INTERTOUR 2015 Dubnica nad Váhom. Keďže tento ročník už je piaty v poradí, všetci skalní členovia prišli na letisko už včera v skorých ranných hodinách aby pomohli pri tzv. "zastrešovaní akcie", pričom bolo treba postaviť párty stany pre súťažiacich, vytýčiť vzletovú a pristávaciu plochu a ďalšie záležitosti ktoré úzko súvisia s usporiadaním akcie takéhoto rozsahu.

Momentálne už všetko je takmer pripravené k tomu aby sa mohol spraviť slávnostný nástup našich súťažiacich, ktorí sú tu v zastúpení viacerých krajín Európy. Tento nástup sa uskutoční o 9:30, pri ktorom už momentálne vyškolené časomeračky budú zastupovať všetky zúčastnené štáty pričom nám všetkým nad hlavami slávnostne preletia skutočné 3 lietadlá v rozlete. Tak takúto nádheru sme tu ešte nemali!!!!:) Všetci sa tešíme a zároveň Vás pozývame prísť pozrieť k nám medzi nás do tohto nádherného dejiska počas obidvoch víkendových dní. Počasie praje, momentálne bez vetra , teplota stúpa k 30tke. Takže neleniť doma a šup na prechádzku a pivko , prípadne iné osvieženie na letisko RMK Dubnica:)

Momentálne pracujeme na prvom spoločnom foto, ktoré o malú chvíľu zverejníme :)

Všetkým krásnu slnečnú sobotu praje organizačný Štáb RMK Dubnica:)

10:44 - Práve prebehol otvárací ceremoniál, pri ktorom piloti Aeroklubu Dubnica preleteli vo formácii dvoch lietadiel Cessna 150. Na letiskovej ploche momentálne vládne kľud, pohybuje sa tam štáb RTVS a televízie Považie, ktorí postupne monitorujú priebeh akcie a spovedajú našich súťažiacich a organizátorov s otázkami. Tak isto ako aj minulé ročníky tejto súťaže tak aj teraz náš prišiel pozrieť špeciálny hosť Pán primátor Ing. Jozef Gašparík, ktorý oficiálne otvoril súťaž.

Časomerači sa pomaličky presúvajú k svojím pracoviskám a my pomaličky spustíme 1 kolo , 1 skupinu, takže veľa úspechov súťažiacim prajeme a všetkým ostatným krásnu slnečnú sobotu:)

11:58 - Takže práve sme úspešne ukončili prvé kolo , ktoré bolo veľmi zaujmavé hlavne rôznorodosťou priebežných výsledkov súťažiacich, ktorí disponujú rôznymi časmi, výškami vypnutia ich pohonov a pristátiami od bodov, vzhľadom nato, že premenlivé počasie komplikuje ich letové výkony. Fúka nepravidelný vietor v miernych nárazoch cca 6m/s vzhľadom načo sme museli otočiť štartoviská aby sa vzlety a pristátia nevkonávali po vetre. Postupne sa stále otepľuje s čím sa horúci vlnitý vzduch trhá v úzkych rozfúkaných stúpavých prúdoch čo si vyžaduje dômyselné rozhodovania našich pilotov, v akých výškach vypínať resp. ako ďaleko si dovoliť zaleteť so svojím elektroletom. Zatial musím pochváliť nášho klubového reprezentanta Karola Ťupeka, ktorý popri organizovaní stíha súťažiť a nosiť domov krásne výsledky . Žeby sa postavil na bedňu zajtra aspoň ako víťaz seniorov? Fandíme a držíme palce:)

12:53 - Takže 2 kolo dnešných kvalifikačných letov máme za sebou. Na štartoviskách to zýva prázdnotou pretože všetci časomerači a časomeračky sa urgentne premiestnili do nášho pártystanu, kde práve vypĺňajú svoje medzitým vyhladnuté žalúdky aby sa prichystali na ďalších 6 kvalifikačných kôl. Vôkol kam môj zrak len dovidí, je vidieť pracovať len jeden sval, a to ten žuvací.

Momentálne sa vo vzduchu nesmie nachádzať žiadny model pretože o malú chviľu bude nad našou plochou v nízkom prielete L410 UVP Turbolet s miestneho aeroklubu Dubnica, ktorý bude sklesávať po výsadku. Takže všetci hor sa na letiskovú plochu si túto nádhernú almáziu, ktorou Turbík určite je , vychutnať ako ten dnešný obedík v štýle rezeň a zemiakový šalátik 

Mňamka 

13:54 - Takže pri vychutnávaní sobotného obedíku si trošku treba dochutiť pokrm naším fotoalbumom

14:07 - Ako máme práve možnosť vidieť na meteorologickom radare, tak s polutovaním musíme skonštatovať že sa k nám blíži búrka. Ono sú vlastne tri , a všetky s opačných smerov, takže pravdepodobnosť chvíľkového prerušenia našej súťaže kvôli počasiu je reálne. Ó Ógare, Hospodine a boh monzúnov a dažďa, odvráť od nás riziko zrážok nad naším letiskom a dopraj nám hladký ničím nerušený priebeh súťaže Amen:)

14:28 - Prší...

14:33 - Súťaž máme kôli silnému dažďu prerušenú.
14:44 - Dážď ustal, lietame ďalej...
15:13 - Model na strome

Bol raz jeden model F5J elektrolet, ktorý pristál na strome, chtiac či nechtiac premýšlame nad hasičmi a ich dlhým rebríkom :)

O vŕbe....
Vŕbka vŕbka vrbička,
nechceš byť ty nizučká
rastieš nám krásne do oblohy
f5jéčka ti robia zloby....
to preto že nás máš tak rada
vetroník ti do koruny padá...

Peter Kováč - eseje tých rokov dvetisícich

16:27 - Takže máme za sebou 3tie kolo kvalifikačných letov. Ak nás nezdrží počasie alebo iný technický problém tak by sme chceli dnes zvládnuť 6 kôl. 
Počasie sa relatívne ukludnilo, veľký oblak sa rozplynul a tak môžeme ďalej pokračovať v súťažení...

Momentálne máme ruky upreté na klávesnici a vyhľadávame firmu, ktorá by nám s plošinou stiahla poletúcha z vŕby.

A zdá sa že niečo je na ceste, tak dúfajme že dorazia a model nám pomocou plošiny dajú bezpečne na zem:)

16:38 - Trošku nám začalo zase informačne mrholiť, to asi preto aby sme nezabudli ako vyzerá voda tento rok :) Dáždik jemne chladí našich súťažiacich, ktorí majú upreté svoje oči k nebu na svoje elektrolety. Náš model s čeľade stromovitých si akosi rozmyslel že sa posunie v korune stromu o pár metrov nižšie a tak nám bude už snáď stačiť aj 15 metrová plošina s technických služieb nášho mesta:)

17:35 - Tak ako začína sezóna burčiaku tak spolu s s ním nám už vyzrel aj Štork, ktorý nám došli páni plošinári obrať z našej vŕbky:) a páni plošinári sú veľkí odborníci. Prišli, pristavili svoju 40 ročnú Áviu, jeden starší tavariš sa postavil do plošiny a vydal sa smerom do útrob stromu. Cez praskajúce konáre sme zrazu zbadali siluetu vetroňa ktorú držal v ruke tento pán úplne bez najmenších odrenín alebo poškodení. Po plošinovom pristáti na rodnú hrudu si tento pán zaslúžil veľký potlesk. Ďakujeme technickým službám mesta Dubnica nad Váhom za ich ochotu a pomoc takto v sobotu v popolľdnajších hodinách.

Práve sme aktualizovali aj našu fotogalériu a tak isto nás bol pozrieť aj náš dobrý kamarát fotograf Juraj Zermegh , ktorý u nás nafotil pár krásnych záberov , tak nech sa páči.

18:27 - Ten deň letí ako voda a my sme sa prešplhali cez piate kolo dnešných kvalifikačných letov . Výsledky po tomto kole už visia tam kde majú.) Ešte jedno a už nás čaká relax, oddych a pokec transformujúci sa postupne do Afterpárty sobotnej noci ako to už býva zvykom. Gitara, čosi na pitie, najlepšie alko :). Včera som prišiel domov dnes? Alebo tak nejako sa to spieva v tej pesničke . Otom ale potom. Teraz máme pred sebou ešte posledné 6te kolo dnešného dňa, tak poďme nato:)

Počasie sa stabilizovalo, vietor sa skludnil, teplota sa hýbe okolo 29-30 *C

Pekný podvečer všetkým prajeme:)

19:00 - Nakoniec sa nám nepodarilo dolietať úplných 6 kôl pretože nás prerušila búrka, ktorá nám tu pomaličky rozfúkava techniku... takže vidíme sa ráno pekný večer všetkým.

Nedeľa

9:00 - Takže krásne ránko všetkým prajeme s dejiska F5J Intertour 2015 Dubnica nad Váhom.

Vzhľadom nato že včerajšie počasie sa k večerným hodinám výrazne zhoršilo, museli sme súťaž prerušiť skôr, čiže sme nedolietali celé 6te kolo. Ospravedlňujeme sa aj zato že sme nestihli urobiť večerný report pretože všade naokolo tu to po oblohe v krátkych intervaloch vysvecovalo až tak, že sme nepotrebovali ani svietiť. My sme to samozrejme nevzdali a do večera sme tu pod stanom prekecali s našimi známymi, súťažiacimi , frajerkami atd. pri pivku, vínku a niektorí aj pri tvrdšej medicíne. Nedá mi nespomenúť účasť nášho dobrého kamaráta Peťa Poševku a Palina Gábriša. V podstate nám tie blesky prisvecovali do našich pohárikov, aby sme tzv. neprešvihli risku :) Čo nás tak trošku znova vôbec neprekvapilo bolo to, že búrky v dvoch dekádach so všetkých svetových strán hrmeli ale vody moc nenakropili.

Postupná frontová oblačnosť sa akosi rozpadá, na oblohe sa robia modré diery, ktoré sa zväčšujú až tak, že už cez ne náš oskar začal presvitať. 

Preto už mohli naši famózni časomerači zaujať svoje pracoviská a odštartovať 6te kolo 4tú skupinu.

Takže zatiaľ toľko, poďme všetci na rannú kávičku:)

10:00 - Práve prebieha 2 skupina 7meho kola. Počasie je celkom stabilné, zatiaľ hlavne nám nefúka silný vietor, ako je hlásený podľa predpovedí. Asi sme si ho vymodlili. Oblačnosť je 7/8, čiže mierna deka natiahnutá nad celým považím. Ono je to skôr taká belasá dečka, žiadne ťažké mraky, ktoré by nás chceli ohroziť. Oproti včerajšku sa nám ale výrazne ochladilo, podľa teplomera ukazuje 21*C, čo si hlavne u súťažiacich, ktorí majú ruky na svojich vysielačoch vyžaduje dlhý rukáv...

Takže zatiaľ toľko, postupne pracujeme na pridávaní fotiek aj zo včerajšieho večera kedy naše šošovky fotoaparátov zachytávali nádherné momentky s udierajúcich bleskov.

10:52 - Práve sme úspešne ukončili 7me kolo kvalifikačných letov a pred nami je posledné. Počasie stále umiernené, žiadne výrazné zmeny sme zatiaľ nezaregistrovali. Belavá deka stále rozbalená nad našimi hlavami, vietor do 2m/s bez nárazov v miernych nepravidelných zavanutiach , čo pôsobí ako fajnová vetračka. Tomáš sa akurát vydal po našej ploche porobiť nejaké ďalšie umelecké zábery na ktoré budeme určite pri dlhých zimných večeroch pozerať a zhodnocovať.... ach ako dobre bolo. Karol Ťupek medzičasom poskytol rozhovor pre televíziu RTVS konkrétne do relácie Piloti, takže presný čas vysielania relácie upresníme čoskoro. Zatiaľ je predbežne naplánovaná na koniec augusta.

Peknú nedeľu prajeme:)

Takže máme 12:12 - magický čas a my sme akurát dolietali 8 základných kvalifikačných kôl, spracovali sme výsledky. Tu sú naši naši finalisti:

Peter Jurkovič, Ludek Novotný, Radek Malčík, Zdenek Malčík, Aloiz Hrabáček, Jaroslav Slávik, Petr Nehera, Vladimir Ručka, Petr Malčík, Jun Albers

Gratulujeme týmto pánom k ich doterajším výsledkom a postupu do finále.

Priebežne vylepujeme na informačnú tabuľu výsledky, ktoré si z napätím chodia pozerať naši súťažiaci. Popri tom už v párty stane naše časomeračky obedujú a dopĺňajú tekutiny a energiu. Finálové lety chceme spustiť bez obedovej prestávky, aby sme stihli do tretej hodiny popoludní všetko vyhodnotiť a spraviť potom záverečný ceremoniál s vyhlásením výsledkov.

Medzičasom pridáme do našej fotogalérie ďalšie foto.

Pekný nedeľnajší obed prajeme

12:56 - Takže žalúdky máme plné, kuriatko bolo znamenité, tým pádom môžeme zahájiť finálové lety. Naše od jedla odfukujúce časomeračky už zaujali svoje bojové pozície na svojich stanoviskách kde pomaličky sa presúvajú aj naši finalisti. Počasie sa výrazne zmenilo, obloha sa vyčistila, ostali nad našimi hlavami len vyššie mraky typu cirrus. Vietor sa relatívne ukludnil, sem tam nás potrápia náhodné poryvy v sile 2-3 m/s. Toto počasie sa dá perfektne využiť na videoreportáž, a tak sme zalarmovali Palka Gábriša, ktorý sa už momentálne nachádza tu medzi nami s dronom , aby nám poskytol jedinečné zábery finálových letov priamo zo vzduchu.

14:30 - Dámi a páni

Máme dolietané finále a už aj vypracované výsledky, ktoré zverejníme v najbližších minútach. Na ploche sa už nik nepohybuje, všetok manažment je už pri hangári a vychutnáva si poobedňajší puding RMK. Zachvíľu príde čas vyhlásiť záverečný ceremoniál, tak prípravy pred hangárom pomaličky vrcholia, vylepujú sa výsledky, ozvučuje sa , nechýba tam tak isto aj stôl s cenami a pohármi pre našich 3 najlepších seniorov, juniorov a celkových víťazov, ďalej bedňa víťazov, ktorú si momentálne skúšajú naše malé ratolesti ktoré prišli v spoločnosti svojich rodičov podporiť túto akciu . Medzitým si ešte tuto v IT centre s Tomášom preposielame foto nafotené vôkol nás, čiže fungujeme ako fotolab.

Ozveme sa o malú chvíľu s vyhodnotením a výsledkami súťaže:)

[l][a] Peťo a Tomáš

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode