F5J - 4th South Moravia Cup, Bořetice

08.08.2015 08:42

(prenos skončil 9.8.2015)

Je to tu. Opäť po roku čakania nadišiel čas na súťaž situovanú v kraji vín, zábavy a lietania, v Bořeticiach. Tím Raketomodelárskeho klubu Dubnica nad Váhom už po štvrtý krát zabezpečuje hladký priebeh súťaže po technickej stránke, ako aj po časomeračkárskej stránke. Bližšie informácie o súťaži nájdete na stoupáku.

Aktuálne dokumenty:

F5J_-_4th_South_Moravia_Cup_Draw.pdf (320478)

Konečné výsledky:

60+

juniors.html (8938)

teams.pdf (276907)

F5J_-_4th_South_Moravia_Cup_soutez_complete_results.html (80859)

F5J_-_4th_South_Moravia_Cup_soutez_complete.html (539281)

Fotoalbum:

https://plus.google.com/photos...

https://picasaweb.google.com/...

Aktuálne správy:

8:58 - Prihlasovanie súťažiacich v plnom prúde, 

školíme časomeračky...

10:06 - prvá skupina úspešne odštartovala

11:38 - Máme výsledky prvého kola! Zradná termika a silné poryvy vetra nám miešajú poradím. Súťaž bude mať napínavý priebeh plný zvratov.

12:42 - Výsledky po druhom kole máme na webe. Súťaž je pozastavená - obedujeme :)

14:45 - Pridali sme fotogalériu na ochutnanie atmosféry súťaže (tu). 

15:10 - Výsledky po treťom kole sú online, vietor nám neustáva a slniečko pečie. 

15:38 - Aktuálne lietame štvrté kolo a dianie na letovej ploche je v celku kľudné. Piloti riskujú vypínanie motorov v malých výškach a tak neraz miesto presného pristátia na pristávacom bode volia voľnočasové ozdravné prechádzky v priľahlom marhuľovom sade. Je jednoduchšie spočítať pilotov, ktorý ešte v sade neboli ako tých, ktorý už svoj model na strom zavesili. Videli sme už aj jednu zrážku a Tomasz Frak a Polo Daniele teda let opakovali.

16:28 - Štvrté kolo odletené a zrátané. Bohužiaľ sa sme videli dve zrážky. Nanešťastie sa zrazili aj piloti RMK Dubnica Matúš Dudáš a Marko Gaľa. Obaja našťastie v súťaži pokračujú. Priebežne aktualizujeme fotogalériu. Fotoaparátu sa chytil Maťo Ivanič a zvečnil pre Vás svoje ovečky :)

16:50 - Matúš po vydarenom lete odnáša do výpočtového centra Petrovi s Tomášom štartovný lístok s tisíckou:) Momentálne vznikla malá kolízia modelov Marka Galu a nášho klubového junoria Matúša Dudáša, ktorého Pike utrpel lahkú odreninku , ale nič mu nebráni ďalej bojovať a získať ďalšiu tisícku.... (zbiera ich jak suveníry):)

16:59 - Máme tu marhuľové kolo - štyria piloti pristáli v sade. Nevypálené marhule si išiel pozrieť aj náš reprezentant Juraj Dudáš ml.

17:58 - Spočítané predposledné kolo dnešného dňa. Popri súťažných letoch kategórie F5J sa nám na ploche rozbieha súťaž papierových lietadielok. Moderovanie tejto show má pod palcom Juraj Dudáš ml. 

18:13 - Riešime incident kedy pilot nemohol pristáť na svoj bod, pretože naňom ležal model pilota zo susedného bodu. Stanislav Perkovič má nárok na opravu.

18:58 - Takže pomaly ale určite sa hodinové ručičky priplazili horko ťažko k 7mej hodine podvečer a my sme tak ukončili dnešných horúcich ale zároveň krásnych 6 základných súťažných kôl. Naše unavené a slnkom do zlatista sfarbené časomeračky opustili svoje stanoviská a s radosťou v očiach sa presunuli k bufetu a výčapu. Tak ako každý rok sa už stalo Boretickou F5J tradíciou, tak isto aj tento ročník sa všetci po sviežej sprche stretneme o 8mej hodine na pikniku, ktorý bude pokračovať voľnou zábavou až do neskorých nočných hodín.

Všetkým zúčastneným a organizátorom patrí za dnešný súťažný deň veľká vďaka.

V najbližších minútach poskytneme aj dalšie foto :)

Príjemné prežitie sobotného večera praje organizačný štáb Raketomodelárskeho klubu Dubnica nad Váhom a LMK Hustopeče :)

10:50 - Pekné nedeľné ránko prajeme z Boretíc. Potom ako nás z postelí doslova vyhodili ranné ostré paprsky slnka sa opäť stretávame na letisku Kraví hora, kde v tomto dejisku pokračujeme od 9:30 ďalšími 2ma kvalifikačnými kolami. Tak ako včera tak aj dnes počasie opäť praje ešte ospalým pilotom postupne lietať čoraz lepšie časy a vypínať sa v doslova prízemných výškach (Marko Gaľa - 24 metrov). Horúci vzduch hneď z rána nosí súťažné elektrolety čoraz viac , čiže priebežné výsledky sa od seba líšia väčšinou len vo výške vypnutia motora a tie len výnimočne presahujú 50 metrov. Zároveň tak ako aj včera prebieha vlaštovková súťaž , ktorú menežuje Juraj Dudáš mladší. Priebežné informácie a foto budeme pravidelne aktualizovať.

11:17 - Výsledky po siemom kole sú online. Baby s Maťového časomeračského práporu pomaly odhalujú svoje ladné krivky, popri čom samozrejme podaktorí pretekári majú problém sa venovať svojím lietajúcim vtákom:) Matúš Dudáš s prepojením so svojím slovinským kolegom Sebastianom Hajnšekom to všetko monitorujú a vyhodnocujú pričom obidvaja majú vynikajúce letové výsledky. Ako to tí dvaja vlastne robia? Stalo sa už akousi tradíciou že táto súťaž je spojená s marhulami, tak sa organizátorom dostavil nápad spraviť medzi kolami ešte spoločné spomienkové foto:) Peknú nedeľu praje všetkým dobrým ľuďom Váš Marhula F5J Boretice organizačný štáb:)

12:39 Dolietali sme posledné 8-me kvalifikačné kolo a tým pádom je čas pre všetkých hladovcov navštíviť náš bufet a naplniť hladné bruchá a osviežiť sa nápojmi. Prednosť dostali ako vždy naše skvelé časomeračky, ktorým patrí obrovská vďaka za 2 dni strávené na svojich stanoviskách pri týchto pekelných teplotách. Na letiskovej ploche to stíchlo ....Priebežne sme vyhodnotili výsledky, ktoré bol akurát vedúci IT Tomáš vyvesiť na nástenku, kde sa postupne zbiehajú zvedaví súťažiaci. Do finále sa dostal aj člen nášho klubu Matúš Dudáš, ktorému budeme fandiť v troch 15 minútových súťažných kolách. Medzičasom ešte organizátori doťahujú posledné veci, sťahujú sa fotky a pripravuje plocha pre to najdôležitejšie, a to je finále. Ale dosť už slov , ideme sa aj my doplniť:)

Všetkým Peknú nedeľu a Dobrú chuť 

13:26 - naši finalisti:

Malčík Petr , Tomasz Frak, Malčík Radek, Bosch Hans- Joachim, Sebastian Hajnsek, Ludek Novotný, VOstrel Vlastimil, Perkovič Stanislav, Tomáš Hrubý, Matúš Dudáš, Vorálek Petr:

To sú mená našich súťažiacich, ktorí sa pomaly presúvajú na štartoviská, pretože o malú chvíľu budú letieť svoj prvý finálový let. Počasie stále praje, je slnečno , teplota sa pohybuje okolo 35 *C a fúka v priemere 3-5 m/s v miernych poryvoch, ktoré pôsobia ako prírodná klimatizácia. Časomeračky už zaujali svoje pozície takže ideme nato a vyhlasuje ready box pre 1 finálovy let.

14:21 - Momentálne ukončené 2 finálové kolo a 10 minutová prestávka pre súťažiacich na osvieženie a dobitie batérii pohonov ich modelov určite nezaškodí. Vypínacie výšky pilotov sú neskutočné, ako je vidieť na priloženej foto. Doslova plazenie sa pri zemi po vypnutí motora dnes v znamení "risk je zisk" dokážu piloti premienať na stratosférické výšky. Postupne kompletizujeme priebežné výsledky, vyhodnocujeme týmy, seniorov...

15:11 - Dolietami sme 3tie finálové kolo, tým pádom súťažné lety sú ukončené. Na štartoviskách zavládlo ticho a klud. Zato v IT centre a pri organizačnom štábe je ľudí jak v mravenisku. Preberajú sa tu práve totižto aktuálne výsledky, piloti si medzi sebou vymieňajú skúsenosti a zážitky spojené s finálovými letmi. Technický tím pod vedením Karola Ťupeka sa spája a akurát vyráža na štartoviská a balí stoličky, slnečníky a všetky veci, ktoré mali časomeračky. Vytlačili sme aktuálne výsledky a o malú chvíľu vyhlásime záverečný ceremoniál, kde budú vyhodnotení celkoví víťazi, víťazné týmy, seniori a juniori. Ako rýchlo ten čas letí , tak isto aj my už doťahujeme posledné veci, v autokempe postupne ubúdajú stany , letisková plocha sa pomaličky vyľudňuje. Postupne nám začína byť smutno, že ďalší ročník 4th South Moravia Cup Bořetice sa pomaličky končí. V prvom rade by sme za celý organizačný štáb RMK Dubnica nad Váhom a LMK Hustopeče chceli poďakovať všetkým ľuďom ktorí sa aktívne podielali na príprave tejto súťaže a pri jej organizovaní, ďalej patrí obrovská vďaka časomeračkám a časomeračom, ktorí v tých obrovských teplotách dokázali pracovať s vysokým nasadením - veľmi pekne Ďakujeme. Špeciálne poďakovanie patrí takpovediac "otcovi " tejto akcie pánovi Jurajovi Dudášovi, ktorého myšlienka zorganizovania takejto súťaže sa premenila už na 4tý ročník . Ďakujeme.

Celkové výsledky budú spracované a uverejnené v najbližších hodinách.

Všetkým prajeme šťastnú cestu domov a o rok sa zase veľmi radi stretneme na 5 ročníku South Moravia CUP.

Tak isto sa tešíme o týždeň do Dubnice nad Váhom , kde sa stretneme cez víkend 15-16. Augusta na F5J Dubnica 2015. Všetkých srdečne pozývame na klubové letisko Raketomodelárskeho klubu RMK Dubnica nad Váhom .

[l] Tomáš, Peťo

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode