Dubnickí raketomodelári zožali úspech v Ukrajine na Majstrovstvách sveta

02.10.2016 13:37

Členovia Raketomodelárskeho klubu Dubnica nad Váhom sa v uplynulých dňoch zúčastnili majstrovstiev sveta v raketovom modelárstve. Dubničania tvorili podstatnú časť výjazdu Slovenskej reprezentácie na MS v ukrajinskom Ľvove. 

V seniorských súťažiach reprezentovali Slovensko aj náš klub Štefan Buraj, Peter Matuška, Marian Greš a Michal Žitňan. V juniorských Michal Žitňan ml. a Denis Galko. Medzi seniormi z 19-tich krajín v súťaži jednotlivcov obsadil Michal Žitňan 2. miesto v kategórii S6A (raketa streamer) a Marian Greš bol dvakrát tretí - v kategórii S1B (raketa výška) a v kategórii S7 (maketa bodovacia).

V súťaži trojčlenných družstiev obsadili Marian Greš, Peter Matuška a Štefan Buraj druhé miesto v kategórii S7 a tretie miesto v kategórii S1B. 

Ešte výraznejší úspech dosiahli naši Juniori. V konkurencii juniorov zo 14-tich štátov v súťaži jednotlivcov sa Michal Žitňan ml. stal majstrom sveta v kategóriách S1A (raketa výška) a kategórii S5B ( maketa výška) . Pridal ku tomu aj druhé miesto v kategórii S6A ( raketa streamer). Denis Galko skončil v kategórii S1B (raketa výška) tretí. 

Výborné boli aj výsledky v súťaži družstiev. V zložení Denis Galko, Michal Žitňan ml. a Simon Bolfa z Prievidze získali titul majstrov sveta v kategóriách S1A a S6A. V kategórii S5B doplnil našu dvojicu Roman Čižnár z Novák a rovnako získali titul majstrov sveta. Denis Galko bol aj členom družstva v Kategórii S8D, ktoré obsadilo druhé miesto. Michal Žitňan ml. doplnil družstvo v kategórii S3A (raketa padák), ktoré skončilo tretie a družstvo v kategórii S4A (raketoplán) na druhom mieste. Michal Žitňan ml. bol vyhlásený za najlepšieho juniora MS a družstvo Slovenských juniorov, ktorého súčasťou boli aj dvaja naši členovia, bolo najúspešnejším družstvom MS vo svojej vekovej kategórii. Michal Žitňan takto zhrnul pôsobenie Dubničanov na majstrovstvách sveta: „Hodnotiť vystúpenie členov nášho klubu na MS môžem jedine ako vynikajúce. V Seniorských kategóriách získali všetky medaile, ktoré Slovensko priviezlo z MS. O junioroch hovoria výsledky samé za seba. Vzhľadom k výsledkom, ktoré naši členovia počas sezóny dosahujú na domácich a medzinárodných súťažiach, sa medailové umiestnenie očakávalo, ale to, že juniori budú trojnásobní Majstri sveta v družstvách a budeme mať aj dvojnásobného MS v jednotlivcoch, asi nečakal nikto.“ 

Dubnickí raketomodelári pokračujú vo svojej činnosti aj po skončení majstrovstiev. 

„Na konci septembra čaká našich členov ešte domáca súťaž v Nitre - Janíkovciach, a druhý októbrový víkend posledná súťaž vo svetovom pohári v Slovinskej Ljubljane. Tam vycestujeme určite aspoň v obmedzenej zostave, pretože Michal Žitňan ml. je priebežne prvý v kategórii S6A a je šanca túto pozíciu udržať. Potom už len zimná príprava v dielni na nasledujúcu sezónu, ktorá vyvrcholí majstrovstvami Európy v Poľsku,“ uzavrel Michal Žitňan.

[r] -sb-

Fotky od Peťa:

 

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Tvorba web stránok zdarmaWebnode