MDD: Deti naši nástupcovia 30.5.2015

17.06.2015 18:50

Dňa 30.5.2015 sa na našom letisku konala akcia pri príležitosti Dňa detí s názvom Deti-naši nástupcovia. Akcia bola určená širokej odbornej aj laickej verejnosti a s potešením môžme skonštatovať, že jej účasť sa zvýšila, čo je pre nás dobrým znakom.

Vďaka našemu náčelníkovi Karolovi a Borisovi Masárovi nás v sobotu ráno privítala nádherne vykosená plocha, akurát počasie sa nevedelo rozhodnúť, zrána sa po okolí vyskytovali prehánky, sem tam vykuklo slnko a spadlo aj pár kvapiek. Neskôr nás však nesklamalo a na oblohe žiarilo slnko. Konečne nám ani v tieto prvé májové akcie nefúkal silný vietor. Ako prvý bol na letisku Miloš, ktorý prišiel už za východu slnka. Opäť musím pochváliť Karola, ktorý ešte ráno dorábal petangovú plochu, ktorú deň predtým zodpovedne predpripravil Miloš. O trochu neskôr som už prišiel ja a ďalší a pustili sme sa do príprav.  Premiéru mal nový prístrešok, ktorý sme úspešne vyskúšali a bude sa používať na rôzne klubové súťaže a podujatia. Od rána sa zapĺňala stojánka RC modelov pred hangárom, ktoré si ludia mohli obzrieť počas priebehu akcie.

Pre deti boli pripravené tri stanoviská so súťažami a vďaka L. Tomíkovi a jeho bratovi sa podarilo vybaviť poníka, ktorý s radosťou povozil všetky deti. Veľké ďakujem patrí aj slečnám, ktoré sa o všetko starali. Súťažilo sa v hode loptičiek do vedra, kopanie futbalovej lopty na bránku a pridali sme aj súťaž v polystyrénových hádzadlách. Záujemci si mohli vyskúsať aj petang, či jazdu s RC autíčkom. Pripravené boli aj dva výsadky cukríkov s Karolovho modelu Mentor. Za nazbierané body si potom súťažiaci vyzdvihli svoje ceny. Nasledovalo oficiálne ukončenie súťaží s odovzdaním medailí a pohárov.

O občerstvenie sa staral klubový kuchtík Miloš, ktorý pripravil zúčastneným guláš. Miloš, ďakujeme. Len sa tak po ňom zaprášilo, čo svedčí o tom, aký bol dobrý.

Za ozvučenie celej akcie ďakujeme Dj-ovi Kovimu, šlapalo to ako hodinky.

Počas priebehu akcie bolo možno vidieť a sledovať lietať klubistov so svojmi strojmi, pričom hlavný letecký program bol určený práve po súťažiach. Lietali modeli všetkého druhu, od vetroňov až po akrobaty.

Po ukončení akcie pokračovalo voľné lietanie, sedenie debatenie až do večerných hodín, kedy nás z letiska vyhnala až prichádzajúca búrka.

Musím povedať, že akcia prebehla na jedničku aj vďaka aktívnym klubistom, ktorí pomohli s organizáciou. Všetkým veľmi pekne ďakujem, chalanom za úpravu plochy, za ranné prípravy a dohľad pri jednotlivých stanovištiach, slečnám za starostlivoť o poníka, Djovi za ochotu ozvučit akciu a všetkým modelárom, ktorí boli ochotní sa podielať na akcii.

Pripájam nejaké fotografie z akcie:

Marek

[l][a][r][h]

Späť

Kontakt

Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom
Partizánska 151/3
Dubnica nad Váhom
018 41

Správa webu
Ing. Tomáš Jankech
 
Ing. Marek Kováč

Príďte si s nami polietať...

Všetky práva vyhradené © 2015-2020 Raketomodelársky klub Dubnica nad Váhom

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode